1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ избра фирма-изпълнител за изготвяне на цифрова ортофотокарта на страната

МЗХ избра фирма-изпълнител за изготвяне на цифрова ортофотокарта на страната

Стойността на услугата е 8 950 000 лв. без ДДС

Министерство на земеделието и храните (МЗХ) избра фирма-изпълнител за изготвяне на цялостна цифрова ортофотокарта на страната в изпълнение на одобрения от Европейската комисия Консолидиран план за действие за подобряване на функционирането на Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК) в България. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните (МЗХ).


Процедурата за избор на изпълнител е проведена по реда на Наредбата за възлагане на специални обществени поръчки, съгласно заповед на министъра на земеделието и храните от 31 март 2010 г. Кандидатите за изпълнение са преминали проучване на реда на Закона за защита на класифицирана информация.


След провеждане на всички необходими процедури, консорциумът ГМК беше избран за изпълнител на услугата „Актуализация на цветна цифрова ортофотокарта на страната” в периода 2010-2011 г. Съгласно договора, сключен между фирмата-изпълнител и МЗХ, стойността на услугата е 8 950 000 лв. без ДДС.


Изпълнителят се ангажира да извърши цялостно заснемане на територията на страната и да изработи цифрова ортофотокарта на 100% от територията в срок до 16 май 2011 г. Заснемането и изготвянето на цифрови ортофото-изображения на 59 % от територията трябва да бъде извършено до 18 октомври 2010 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.