1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ очаква предложения за опростяване на ОСП

МЗХ очаква предложения за опростяване на ОСП

Ако земеделските производители имат идеи и предложения могат да ги изпращат до 25 февруари 2015 г. в министерството

Министерството на земеделието и храните очаква от земеделските производители предложения за опростяване на Общата селскостопанска политика. Този апел е публикуван на интернет-страницата на ведомството.

Ръководният екип в земеделското министерство очаква приноса на земеделските производители към опростяване на процедурите в общата селскостопанска политика. Инициативата е на европейския комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган, който определи като ключов приоритет намаляването на бюрократичните процедури за земеделските производители. Комисар Хоган е възложил всеобхватно проучване на цялата нормативна уредба в областта на земеделието, за да бъдат определени областите и елементите, които могат да бъдат опростени и които да останат в правомощията на държавите членки, съгласно принципа на субсидиарността.

От българското министерство на земеделието и храните приемат, че основните политически решения следва да останат в сила и затова предложенията за опростяване трябва да бъдат насочени върху елементите, които могат да бъдат променени при запазване на настоящата политическа рамка и без да се засяга разумното финансово управление. Ако земеделските производители имат идеи и предложения за опростяване могат да ги изпращат до 25 февруари 2015 г. в министерството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.