1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ организира провеждането на осем поредни българо-холандски семинара

МЗХ организира провеждането на осем поредни българо-холандски семинара

Водещ лектор на семинарите ще бъде г-н Герард Креберс - началник отдел в млечния борд на Кралство Нидерландия

От 12 до 15 септември 2011 година Министерството на земеделието и храните организира провеждането на осем поредни българо-холандски семинара на тема: „Преструктуриране на млечните ферми, управлението на млечните квоти в България и перспективите в международен план". 

Семинарите ще се проведат в градовете Каолиново, Каспичан, Опака, Антоново, Стражица, Златарица, Габрово и Севлиево. В тях ще участват експерти от МЗХ, Областни дирекции „Земеделие", Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството, Национална служба за съвети в земеделието, Областни дирекции по безопасност на храните и млекопроизводители и одобрени изкупвачи на краве мляко.

Водещ лектор на семинарите ще бъде г-н Герард Креберс - началник  отдел в млечния борд на Кралство Нидерландия. Г-н Креберс е с дългогодишен опит в управлението на млечните квоти. От българска страна основни лектори ще са г-жа Полина Марина и г-н Румен Андреев - експерти в дирекция „Животновъдство" към МЗХ.

По време на семинарите ще бъдат разгледани основно въпросите по преструктуриране на млечните ферми, управлението на млечните квоти в България и перспективите в международен план, като ще бъдат направени констатации и професионални препоръки за оптимизиране на животновъдството като цяло.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.