1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ преговаря с МФ за данъчни облекчения на земеделците

МЗХ преговаря с МФ за данъчни облекчения на земеделците

Главната цел на новите законодателни мерки е да бъде увеличена печалбата на производителите за сметка на приходите на прекупвачи и търговци

Изготвя се пакет закони, чрез които да бъде улеснена работата на земеделците. Това заяви в Първомай по време на среща със земеделски производители и структури министър Мирослав Найденов предаде БГНЕС. Главната цел на новите законодателни мерки е да бъде увеличена печалбата на производителите за сметка на приходите на прекупвачи и търговци, обясни той. От министерството на земеделието за пореден път призоваха животновъдите да подават коректни заявления за евро субсидиите. Мирослав Найденов допълни, че на земеделците, подали заявление в срокове, ще им бъдат преведени парите до края месеца.

Кампанията за 2010г., предвижда производителите да усвоят около 1 млрд. лева от евро средства. Известно е, че пакетът от данъчни облекчения за земеделците изтече през 2009 година и няма такива за настоящата, уточни Найденов. Този въпрос ще бъде дискутиран с финансовото министерство, в чиито ръце е проблемът, допълни той. В заключение министърът съобщи, че за постигането на по-добър баланс между министерството и бенефициентите е засилен капацитетът на сървъра в Министерството на земеделието и храните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.