1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХ ще съобщи резултати от процедурата за избор на Сертифициращ орган на Разплащателна агенция

МЗХ ще съобщи резултати от процедурата за избор на Сертифициращ орган на Разплащателна агенция

Обявяването на фирмата ще се състои от 13:30 часа в Големия Колегиум на министерството

Днес, 2 декември 2014 година, от 13:30 часа в сградата на Министерство на земеделието и храните в Голям Колегиум ще бъдат съобщени резултатите от процедурата за избор на изпълнител на Сертифициращ орган на Разплащателна агенция.

Процедурата, по договоряне с фирмите подали оферти по поръчката: „Извършване като Сертифициращ орган на сертификационен одит на Разплащателна агенция на Република България за финансовата година, включваща периода 16 октомври 2013 г. – 15 октомври 2014 г., и препотвърждаване на проверки на място, извършени от Разплащателна агенция във връзка с финансова година 2015 г., които се извършват през финансова година 2014 г., съгласно изискванията, свързани със законосъобразността и редовността на транзакции на ниво бенефициер, съгласно Регламент (ЕО, Евратом) № 966/2012 г. на Европейския парламент и на Съвета от 25 октомври 2012 г. относно финансовите правила, приложими за общия бюджет на Съюза и за отмяна на Регламент (ЕО, Евратом) № 1605/2002 г. на Съвета (ОВ, L298, 26.10.2012 г.)” ще проведе по-рано в същия ден.

Предвид на постъпилата в МЗХ жалба срещу откриване на цитираната обществена поръчка и направеното с нея искане за налагане на временна мярка „спиране”, съгласно разпоредбата на чл. 120а, ал. 2 от ЗОП, процедурата бе спряна до влизане в сила на:
1. определението, с което се отхвърля искането за временна мярка, или
2. решението по жалбата, ако е наложена временната мярка

На 28 ноември 2014 г., Върховният административен съд се произнесе с Определение, с което остави в сила Определението на Комисията за защита на конкуренцията за отхвърляне на искането за временна мярка „спиране“ на настоящата процедура. Решението на ВАС е окончателно.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.