1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХГ обяви конкурс за лого на преброяването на земеделските стопанства през 2020 г.

МЗХГ обяви конкурс за лого на преброяването на земеделските стопанства през 2020 г.

Анкетирането ще започне на 1 септември и ще приключи на 18 декември 2020 г.

Министерство на земеделието, храните и горите обяви конкурс за лого на предстоящото преброяване на земеделските стопанства в България през 2020 г. Анкетирането ще започне на 1 септември и ще приключи на 18 декември 2020 г. Преди официалното преброяване, от 1 септември до 11 октомври тази година, ще се проведе и пробно такова. Преброяването се провежда на територията на цялата страна и ще обхване над 200 000 земеделски стопанства у нас.

Графичният символ на преброяването на земеделските стопанства трябва да включва думите „Преброяване на земеделските стопанства 2020" на кирилица и на латиница (Agricultural Census 2020). Той има за цел да отразява същността му като най-мащабното статистическо изследване за земеделските стопанства в България и Европейския съюз. Знакът следва да представлява своеобразно графично послание, с което земеделските стопани да бъдат мотивирани да участват в преброяването.

Конкурсът е отворен за участие на български и чуждестранни граждани и фирми, а необходимите за това документи се намират тук.

Предложенията ще се приемат от днес, 23 юли  до 12 август 2019 г. на е-мейл адрес agri-census2020@mzh.government.bg или на хартиен и електронен носител в деловодството на Министерството на земеделието, храните и горите, гр. София, бул. „Христо Ботев" № 55, вход приемна. Всеки от участниците трябва да посочи имена, адрес, телефон и имейл за обратна връзка. Класираните от специална комисия на първо, второ и трето място ще получат съответно 1000, 500 и 300 лв. и ще бъдат определени и обявени в срок до пет дни след финала на конкурса.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.