1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МЗХГ започва разяснителна кампания с цел по-ефективно усвояване на средства по ПРСР

МЗХГ започва разяснителна кампания с цел по-ефективно усвояване на средства по ПРСР

Целта е идентифициране на основните препятствия и предизвикателства

Министерство на земеделието, храните и горите започва поредица от кръгли маси-дискусии между експерти от ведомството, Държавен фонд „Земеделие” и общини-бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Първата от срещите се състоя в София, на нея присъстваха бенефициенти - представители на общини от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска област, Пазарджик и Пловдив.

Целта на дискусиите е идентифициране на основните препятствия и предизвикателства пред успешното изпълнение на обществени поръчки на бенефициентите-общини, както и намиране на ефикасни подходи за тяхното преодоляване.

„Гарантира се по-ефективното усвояване на средства по ПРСР от общините чрез постоянен диалог, добро сътрудничество и публичност“, заяви заместник-министър Лозана Василева.

Предстоят срещи в градовете Враца (02.03.2018 г.), Велико Търново (07.03.2018 г.), и Стара Загора (12.03.2018 г.), като на кръглите маси са поканени всички общини, които реализират проекти по програмата към настоящия момент.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.