1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. На 11 юни министър Кабил заминава за Люксембург

На 11 юни министър Кабил заминава за Люксембург

 

На 11 юни 2007 г. министърът на земеделието и горите Нихат Кабил заминава за Люксембург, където ще участва в Съвета на министрите по земеделие и рибарство /11-12 юни 2007г./.

На заседанието се очаква да бъде постигнато политическо споразумение по предложен от Съвета регламент на многогодишен план за запасите от треска в Балтийско море и риболова й. Ще бъде предложен и регламент за сключване на споразумение за рибарско партньорство между Европейската общност и правителствата на Дания и Гренландия.

Министрите ще търсят политическо съгласие по предложението за регламент относно определени правила в сектор "Плодове и зеленчуци". Ще бъде разгледано предложението за регламент на Съвета, създаващ обща организация на земеделските пазари и относно специфични разпоредби за някои земеделски продукти. Ще се търси политическо споразумение и за приемането на регламент на Съвета за биологично производство и означаване на биологични продукти.

България ще подкрепи последния вариант за заключенията на Съвета относно прилагането на Системата за кръстосано съответствие.

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.