1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. На 17 април започва приемът на документи за финансиране на проекти по Програмата за развитие на селските райони

На 17 април започва приемът на документи за финансиране на проекти по Програмата за развитие на селските райони

Първоначално тя стартира с две мерки - за модернизиране на земеделски стопанства и за създаване на стопанства на млади фермери

 

На 17 април тръгва приемът на документи за финансиране на проекти по Програмата за развитие на селските райони. Първоначално тя стартира с две мерки - за модернизиране на земеделски стопанства и за създаване на стопанства на млади фермери.

Първата мярка има за цел да подобри работата и конкурентоспособността на земеделските стопанства. Максималният размер на инвестиционния проект е 1,5 млн. евро. Втората мярка е за 50 000 лева, които се дават за стартиране на бизнес.

Ако сте на възраст между 18 и 40 години, отглеждате домашни животни и искате да разширите бизнеса си, може да го направите с помощта на пари от еврофондовете. От тази седмица стартира приемането на проекти по мярка 112 от Програмата за развитие на селските райони - "Създаване на стопанства на млади фермери". Общият размер на финансовата помощ е 25 000 евро. Половината от сумата получавате веднага след като заявлението ви за подпомагане бъде одобрено. Останалата част се превежда по сметката три години след сключване на договора за отпускане на финансова помощ. Това става, след като комисията удостовери, че бизнес-планът на младия фермер вече е изпълнен.

 Има няколко неща, които са задължителни за кандидатите по тази програма.

 1. Да отглеждате животни в собствена или наета ферма и да сте регистриран като земеделски производител поне от 14 месеца преди датата на кандидатстване.

 2. Задължително е средно селскостопанско образование или завършен курс от минимум 150 часа в тази област.

 3. Не трябва да имате изискуеми задължения към фонд "Земеделие".

 4. Не се предоставя финансова помощ на кандидати, чието стопанство е съсобствено с друго лице. Това се допуска само в случаите на съпружеска съсобственост.

 

 

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.