1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. На земеделските производители им е необходима качествена консултантска дейност

На земеделските производители им е необходима качествена консултантска дейност

 

 Те имат нужда от  иновации и научно-приложни разработки, за стимулиране на активността и адаптиране на стопанствата им към европейските норми и стандарти. Това заяви заместник-министърът на земеделието и продоволствието д-р Светла Бъчварова на откриването на Първата Национална среща на тема "Ролята на Национална служба за съвети в земеделието за постигане на ефективно и конкурентно земеделие и развитие на селските райони в България".

На срещата присъстваха Джон Р. Байърли, посланик на САЩ в България и Сюзан Рийд, аташе по земеделие. Ние се стараем да предадем нашия опит и добри земеделски практики. Във връзка с банковото кредитиране съвместните ни проекти с НССЗ са помогнали на над 400 малки и средни ферми, които са получили заеми за над 6 млн. лева, заяви посланик Байърли по време на откриването на срещата.

На проведена среща на зам.-министър д-р Светла Бъчварова и посланик Джон Байърли бе обсъдено създаването на Фонд "Българска Гора" и консултантската дейност по земеделие в България.

Изпълнителният директор на НССЗ доц. д-р Младен Младенов представи основните аспекти в работата на службата при предоставяне на съветническа помощ на земеделските производители и дейността на НССЗ в сферата на разясняване на държавната политика за развитието на селските райони и Общата селскостопанска политика на ЕС.

На срещата присъстваха представители на държавната администрация, правителствени и неправителствени организации, дипломатически представителства и земеделски производители.

 

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.