1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Над 1000 обаждания има на телефона за въпроси, свързани с усвояване на средства от ЕС

Над 1000 обаждания има на телефона за въпроси, свързани с усвояване на средства от ЕС

Телефон 0 800 1 39 99 започна работа на 23 юни тази година

Над 1000 са обажданията на телефон 0 800 1 39 99, на който гражданите могат да подават сигнали, жалби или въпроси, свързани с процеса на усвояване на средствата от предприсъединителните и оперативните програми на Европейския съюз - съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

От лесничейството в Карлово са сред първите, които се обърнаха за съдействие. Там вече имат необходимата информация как да използват европейските средства за създаването на разсадници. Българка, която живее в Съединените щати, също беше информирана за начините за набиране на кадри за работа по европейските програми в държавната администрация.

Всеки гражданин, оставил координати за обратна връзка – име, адрес или e-mail - ще получи отговор в срок до един месец от обаждането.

На записаните на „горещия телефон” над 200 оплаквания за забавени плащания от Държавен Фонд „Земеделие” и сигналите за липсата на яснота относно програмите на Министерството на труда и социалната политика за личен асистент, вече се правят проверки от ресорните държавни институции и скоро се очакват и техните отговори.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.