1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НАП и Агенция "Митници" започват съвместни ревизии на производители и търговци

НАП и Агенция "Митници" започват съвместни ревизии на производители и търговци

Спиртни напитки, тютюневи изделия и горива привличат вниманието им

Националната агенция за приходите /НАП/ и Агенция "Митници" започват съвместни ревизии на дружества, регистрирани по Закона за акцизите и данъчните складове - производители и търговци на спиртни напитки, тютюневи изделия и горива, съобщиха от НАП.

Съвместната дейност е била обявена на срещата на висшите ръководства на двете агенции в Бургас, в която е участвал и заместник-министърът на финансите Кирил Желев. От НАП посочват, че желанието на двете институции е да обединят усилията си, за да подобрят ефективността и да повишат приходите в хазната.

Изпълнителният директор на НАП Мария Мургина е съобщила, че започват инвентаризации в складовете на определени групи рискови фирми в цялата страна. Целта е да се опишат наличностите на определени активи и да се проследи дали за тях е платен дължимият ДДС, както и дали законно е ползван данъчен кредит. В последните няколко месеца инспекторите на НАП са установили, че има разминавания между счетоводните документи на някои фирми и това, което се намира в складовете им, съобщи БТА.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.