1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. „Напоителни системи” ЕАД е с ново ръководство

„Напоителни системи” ЕАД е с ново ръководство

Прави се проверка за дейността на дружеството

„Напоителни системи” ЕАД има нов изпълнителен директор и нов Съвет на директорите, след като министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов освободи предишното ръководство миналата седмица, съобщиха от Министерството на земеделието и храните. Новият изпълнителен директор на дружеството е Евгени Грудев. Той е на 34 г. Завършил е Стопанската академия "Димитър А. Ценов" в Свищов. Работил е изцяло в частния бизнес. Последно е бил проджект мениджър на „Мол Галерия”, Пловдив, който е собственост на инвестиционния фонд Charlemagne Capital.

Новите членове на Съвета на директорите на „Напоителни системи” са Кръстина Галова, Петър Яйманов, Кинка Тотевска и Лъчезар Ралчев.

Министърът на земеделието и храните д.-р. Мирослав Найденов и новия изпълнителен директор на „Напоителни системи” Евгени Грудев се срещнаха днес с ръководството на КТ „Подкрепа” във връзка с неизплащани заплати повече от 6 месеца на служители от „Напоителни систими”. Министър Найденов информира президента на синдиката д.-р. Константин Тренчев, че от днес започва изплащането на трудовите възнаграждения.

В момента се прави проверка за дейността на дружеството по заповед на министъра на земеделието и храните. Над 5 млн. лева са загубите, които отчита „Напоителни системи” ЕАД. След приключване на проверката ще бъдат направени структурни промени. Данните за злоупотреби ще бъдат предадени на прокуратурата, заяви министър Найденов.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.