1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Наредиха проверка по случая с намерените два мъртви делфина край Несебър

Наредиха проверка по случая с намерените два мъртви делфина край Несебър

Убийството на делфин се квалифицира като престъпление според новите промени в Наказателния кодекс

Изпълнителният директор на ИАРА д-р Драгомир Господинов нареди проверка по случая от вчера (17.04.2012 г.) за намерените два мъртви делфина в местността „Аурелия“, в посока с. Равда. Инспектори от сектор “Рибарство и контрол” на ИАРА Бургас ще извършат проверката, като съберат информация по случая и съдействат на ветеринари от Агенцията по безопасност на храните, за да се определи точната причина за смъртта на делфините.

Д-р Драгомир Господинов разпореди на инспекторите от секторите на ИАРА Бургас, Варна и Добрич проверки по плажовете на Черно море.

Убийството на делфин се квалифицира като престъпление според новите промени в Наказателния кодекс, които предвиждат от една до три години затвор и глоба от 1000 до 10 0000 лв. за проявена жестокост към животно. Освен това, делфините са включени в Червената книга на застрашените видове и ловът им е забранен.

При намиране на мъртъв делфин гражданите могат да сигнализират на телефоните на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури или на телефон 112.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.