1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Народният представител от ГЕРБ Димитър Аврамов е арестуван заради търговия с влияние

Народният представител от ГЕРБ Димитър Аврамов е арестуван заради търговия с влияние

Снимка:

Той е поискал и получил 50 хил. лв., за да упражни влияние върху ОД "Земеделие"

Народният представител от ГЕРБ Димитър Аврамов е арестуван заради търговия с влияние, съобщи Стелияна Кожухарова, говорител на главния прокурор, предаде Агенция "Фокус".

Аврамов поискал и получил 50 хил. лв., за да упражни влияние върху ОД "Земеделие". Казусът е свързан със земи, които могат да получат субсидия от ЕС. В момента е задържан за 24 часа. Като депутат той има имунитет, който ще бъде поискан днес.

Аврамов е задържан при специализирана операция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и ДАНС под ръководството на Софийска градска прокуратура. Главният прокурор Борис Велчев е уведомил за случая председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

Арестът на Аврамов стана късно снощи (17 юли), а тази сутрин от Изпълнителното бюро на партия ГЕРБ са готови с позиция по случая. В съобщение, разпространено до медиите, е записано, че решението на Бюрото е на основание чл. 36 от Устава на партията депутатът да напусне Народното събрание, да освободи всички заемани длъжности в ГЕРБ, а членството му в партията ще бъде прекратено.

Говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова пък допълва, че депутатът е задържан по сигнал на гражданин. Операцията по наблюдението е продължила цяла седмица.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.