1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Наша официална делегация – на посещение в Румъния

Наша официална делегация – на посещение в Румъния

Ще се подпише документ за сътрудничество между учени

 

Днес зам.-министърът на земеделието и горите и председател на Националния център за аграрни науки /НЦАН/ ст.н.с. д-р Светла Бъчварова заминава на посещение в Букурещ, Румъния, начело на делегация от Националния център за аграни науки /НЦАН/.  

По време на визитата зам.-министър Бъчварова и президентът на Академията на селскостопанските и горски науки /РАСГН/ на Република Румъния академик Кристиян Хера ще подпишат актуализирана Работна програма за научно-техническо сътрудничество в областта на селското стопанство и хранителната промишленост за периода 2007-2010 г. Д-р Бъчварова ще бъде приета и от министъра на земеделието, горите и развитието на селските райони на Румъния г-н Дан Мотреану.

На срещата ще бъдат обсъдени и съгласувани възможностите за разширяване на научно-техническото сътрудничество чрез съвместно участие в конкурсите по приоритет "Храни, земеделие, рибовъдство и биотехнологии" и в проекти със страните от Западните Балкани по линия на Седмата Рамкова програма на ЕС.

В официалната делегация на НЦАН са включени ст.н.с.I ст. д-рс.н. инж. Никола Вичев – директор на Института по почвознание "Н. Пушкаров", София, и ст.н.с. д-р Атанас Кирилов, директор на Института по фуражни култури в Плевен.

В рамките на двудневната визита е предвидено посещение в Националния институт за изследвания и развитие в гр. Фундуля. 

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.