1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Национален конкурс за "Европейска награда за млади фермери"

Национален конкурс за "Европейска награда за млади фермери"

Победителят ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел

Евродепутатът Владимир Уручев, Асоциацията на земеделските производители в България с подкрепата на  МЗХГ и НССЗ обявяват Национален конкурс за млад фермер.

За пета поредна година евродепутатът Владимир Уручев провежда Национален конкурс за млад фермер в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ).

Победителят в Националния конкурс ще представи България на Европейския конгрес на младите фермери в Брюксел и ще се състезава за Европейската награда за млад фермер.

Европейският конгрес сe инициира за пета поредна година от евродепутатите от Групата на Европейската народна партия в Европейския парламент - Нуно Мело (Португалия) и Ещер Херанс (Испания) с подкрепата на Конфедерацията на португалските фермери (CAP) и испанската Асоциация на младите фермери (ASAJA). Целта на инициативата е да насърчи младите земеделски производители в селските райони и да направи по-видима тяхната дейност.

Право на участие за Европейската награда имат всички европейски фермери под 40-годишна възраст. Печелившият проект от всяка страна-членка ще се състезава с конкурентите си на европейско ниво.

Основните критерии за оценка на проектите са използването на ноу-хау, нови методи и нови форми на технологиите в даден сектор или регион, чрез използването на иновативни методи в селското стопанство.

Регламентът предвижда три награди – за най-добър проект, най-устойчив проект и най-иновативен проект. Заинтересованите кандидати трябва да подготвят и изпратят заявление за участие (попълва се на български език), състоящо се от следните документи: име и данни за контакт; кратко описание на стопанството; представяне на проекта, което не трябва да надвишава 2 страници, като може да бъде предоставен и допълнителен материал под формата на DVD, снимки, брошури и др.

Селекцията на национално ниво ще се осъществи от жури, определено от евродепутата Владимир Уручев и партниращите организации, в съответствие с критериите за допустимост, посочени в регламента на наградата.

Срок за подаване на заявленията за участие: 06.04.2018 г. на e-mail:
vladimirandreev.urutchev-office@europarl.europa.eu с текст „Национален конкурс за Европейската награда за млади фермери 2018”.

Класирането и обявяването на победителите на национално ниво ще се състои на 20.04.2018г. в Пловдив в рамките на Първия национален форум на младите фермери.

Подробна информация за регламента на наградата може да намерите във файловете по-долу, както и на интернет страниците на Владимир Уручев и на АЗПБ.

Правилата за участие в може да свалите от тук.

Формулярът за участие може да свалите от тук.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.