1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Национален стопански форум "Българското земеделие в ЕС" ще се проведе на 9 май

Национален стопански форум "Българското земеделие в ЕС" ще се проведе на 9 май

Целта на форума е да се даде възможност на всички заинтересовани страни на най-високо ниво да обсъдят насоките и перспективите за развитие на българското земеделие

 

Комисията по земеделието и горите и Министерството на земеделието и горите организират Национален стопански форум "Българското земеделие в Европейския съюз". Срещата ще се проведе на 9 май от 10.30 часа, зала 8 на НДК. Във форума ще участват представители на парламента, на министерствата на земеделието, на регионалното развитие и благоустройството, министерството на финансите, министерство на околната среда и водите, министерството на икономиката и енергетиката и на труда и социалната политика. Представителите на аграрната наука, на браншовите организации и на производителите от аграрния сектор също ще имат възможност да представят своите виждания за бъдещото развитие на отрасъла.

В срещата ще участва председателят на парламентарната комисия за производство и търговия на Република Гърция Константинос Карабинас. Поканени са да присъстват също посланиците на страните-членки на Европейския съюз.

Целта на форума е да се даде възможност на всички заинтересовани страни на най-високо ниво да обсъдят насоките и перспективите за развитие на българското земеделие, както и да се постави началото на многостранен дебат, който да подпомогне определянето на политиката на България в тази област. Друга цел на форума ще бъде да очертае ролята на всички политически, управленски и стопански субекти за осигуряване на устойчивото развитие на отрасъла в контекста на общата селскостопанска политика.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.