1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Националната асоциация по рибарство и аквакултури в България може да поиска ЕК да блокира парите по Оперативната програма за развитието на сектор "Рибарство"

Националната асоциация по рибарство и аквакултури в България може да поиска ЕК да блокира парите по Оперативната програма за развитието на сектор "Рибарство"

 

Европейската комисия да блокира парите по Оперативната програма за развитието на сектор "Рибарство". Това ще поискат от Националната асоциация по рибарство и аквакултури в България, ако до средата на март не бъдат отстранени корупционните механизми в наредбата за усвояване на средствата. Рибовъдите негодуват, че година след изтичане на срока работните групи за прилагане на оперативната програма "Рибарство", които трябва да изработят нормативните документи, не са имали нито едно заседание. Не се приемали и предложенията на бранша за лимит на стойността на проектите по мярка "Инвестиции в аквакултури", което би позволило със заделените 33 млн. евро да се финансират средно по 5 проекта годишно.

 

 

 

AGRO.BG

.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.