Националният план за защита при бедствия е въведен в действие

В област Видин е въведена и частта от Националния план за защита при обледеняване

Със заповед на вицепремиера Томислав Дончев, който изпълнява функциите на министър-председател по време на посещението на премиера Борисов в Брюксел, на територията на областите Бургас, Ямбол, Хасково, Сливен и Видин е въведен в действие Националният план за защита при бедствие в частта „Наводнения”. В област Видин е въведена и частта от Националния план за защита при обледеняване.

Създадена е необходимата организация за наблюдение на всички водоеми в засегнатите райони, за възстановяване на нормалното функциониране на инфраструктурата и предприемане на действия за своевременно информиране, подпомагане и евакуация, при необходимост, на хората.

На кметовете на общини и органите на централната власт е разпоредено да координират действията по овладяване на ситуацията. Общата координация е възложена на експертна работна група към Националния оперативен щаб за защита при бедствия.

Вицепремиерът Дончев информира постоянно министър-председателя Бойко Борисов за развитието на ситуацията в страната и координира действията си с него.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.