1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Най-одобряваните министри са Лиляна Павлова, Мирослав Найденов и Цветан Цветанов

Най-одобряваните министри са Лиляна Павлова, Мирослав Найденов и Цветан Цветанов

Това сочат резултатите от национално представително проучване на НЦИОМ

В началото на ноември най-одобряваните членове на кабинета са Лиляна Павлова (с одобрение от 50%), Мирослав Найденов (с 42% одобрение) и Цветан Цветанов (с 42% одобрение). Това сочат резултатите от национално представително проучване на Националния център за изучаване на общественото мнение (НЦИОМ), съобщиха за Агенция “Фокус” от НЦИОМ.

Непосредствено след тях се нареждат Вежди Рашидов (с 34% одобрение), Николай Младенов (с 33% одобрение), Сергей Игнатов (също с 33% одобрение) и Свилен Нейков (с 31% одобрение).

От септември насам, най-голям ръст (от 7%) бележи одобрението за работата на министъра на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски, който е одобряван от 25%.

През последните месеци расте както одобрението, така и неодобрението към министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Подобна тенденция регистрираме и в оценките за работата на здравния министър. Нараства критичността към ресорите „социална политика” и „финанси”.

Националното представително изследване на НЦИОМ е проведено в периода 1–7 ноември 2012 година. Изследването обхваща 1000 пълнолетни български граждани в 86 населени места в цялата страна. Методиката е сравнима с всички регулярни представителни проучвания на НЦИОМ от 1990 година насам.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.