1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Найденов призова тютюнопроизводителите да не се поддават на политически провокации

Найденов призова тютюнопроизводителите да не се поддават на политически провокации

Производителите заплашват, че ще започнат гладна стачка, ако не им бъдат изплатени 170 млн. лв.

Тютюнопроизводителите да не се поддават на политически или други провокации. Това призова министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов на брифинг в Народното по повод информацията, че тютюнопроизводителите ще започнат гладна стачка, ако не им бъдат изплатени 170 млн. лв.

Найденов обясни, че не могат да бъдат осигурени 170 млн. лв., защото максималната разрешена помощ от Европейската комисия е в размер на 116 млн. лв. Председателят на комисията по земеделие и гори в парламента Десислава Танева каза, че исканията за 170 млн. лв. са категорично неоснователни. Правителството на ГЕРБ направи всичко възможно да осигури максималния размер на плащанията на тютюнопроизводителите, а той е 116 млн. лв. В момент, в който ние очаквахме обществена подкрепа, включително и на опозицията, ние получаваме заплахи за гладни стачки, което е неоснователно. Освен това не получихме подкрепа и за изменението на бюджета в тази му част за осигуряване на 116 млн. лв. за тютюнопроизводителите, коментира тя.

Вчера бюджета беше разглеждан на заседанието на комисията по земеделие и гори и беше подкрепен само от представителите на ГЕРБ, независими и на "Атака", съобщават от МЗХ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.