1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Назначиха Свилен Костов за зам.-министър на земеделието и храните

Назначиха Свилен Костов за зам.-министър на земеделието и храните

Снимка:

Ще отговаря за прилагането на Общата политика по рибарство на ЕС и определянето на националните приоритети в сектора

Свилен Костов е новият заместник-министър на земеделието и храните. Роден е на 11 декември 1978 г. в гр.София. Възпитаник е на Лесотехническия университет,  където завършва бакалавър"Горско стопанство " и магистратура  “Стопанистване на горите”. Има следдипломна квалификация по „Управление на земи и имоти“ в Университета  по архитектура, строителство и геодезия - София.

От юни  2004 г. до ноември 2013 г. Свилен Костов заема различни позиции в Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). От април 2004 г. до декември 2006 г. е експерт в отдел „Финансиране“, след което става главен експерт в отдел „Директни плащания на площ“. В периода 2009-2011 г. е началник на отдел „Директни плащания на площ“, като от декември 2009 г. до октомври 2010 г.изпълнява и длъжността началник на отдел „ИСАК“.

От април 2011 г. до месец ноември 2013 г. е заместник изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“. През 2014 г. е назначен засъветник на министъра на земеделието и храните.

Той ще отговаря за прилагането на Общата политика по рибарство на ЕС и определянето на националните приоритети в сектора, както и за оптимизиране на поземлените отношения, гарантиращи ефективността на земеползването и увеличаване на доходите от земеделска дейност.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.