1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Не е искана оставката на зам.-министър Боянова

Не е искана оставката на зам.-министър Боянова

Снимка:

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на земеделието и храните

Във връзка с тиражираната в медиите информация за оставка на заместник – министърът на земеделието и храните г-жа Светлана Боянова, пресцентърът на Министерството на земеделието и храните прави следното уточнение - оставката на зам.-министър Боянова не е била искана нито от министъра на земеделието д-р Мирослав Найденов, нито от министър – председателя на Република България Бойко Борисов, както и г-жа Боянова не е подавала оставка. 

Припомняме ви, че министър-председателят Бойко Борисов каза в едно от телевизионните предавания, в които участва тази сутрин, че има намерение да направи още една смяна в Министерството на земеделието. Министърът на земеделието ще си остане на поста.

На 3 май 2010 година Светлана Боянова стана зам.-министър на земеделието и храните. Боянова зае поста на оттеглилия се Преслав Борисов по предложение на Мирослав Найденов. Тогава един от мотивите на Найденов бе, че Боянова познава много добре програмата и директните плащания и дейността на Дирекцията "Развитие на селските райони". Земеделският министър обясни, че предшественикът й Преслав Борисов не е напуснал поста си заради конфликт на интереси, а защото не е могъл да издържи на темпото и натоварването.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.