1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Не разрешиха строителство в ниви край Разлог

Не разрешиха строителство в ниви край Разлог

 

Спецкомисия отряза мераците на двама бизнесмени да строят в земеделски земи. Две молби за смяна на предназначението на терени не бяха одобрени при внимателен преглед на експертите.

"Единият е крупен бизнесмен, които иска да строи група еднофамилни къщи в местността Герена, в покрайнините на Разлог. Те ще са в близост до СПА комплекса "Катарино", като така ще се обособи нов туристически район. Проблем при него е, че няма пътен достъп до плануваните постройки. Това е трудно за изпълнение, но щом човекът е решил, ще се справи. Ние сме далече от мисълта да спираме инвеститорите да развиват туризма в областта, тъй като това се очертава като единствената истинска алтернатива на западащото земеделие. Ясно е, че ще се влеят свежи пари в съответния регион от туристите, ще се създадат и нови работни места за младите хора, което ще е един от мотивите те да не бягат в чужбина да търсят работа. В момента, в който се окомплектова документацията, ще дадем разрешение", коментира шефът на Областна дирекция "Земеделие и гори" Ибрахим Юрук.

Другата спряна преписка е на благоевградчанин, които иска да прави цех за алуминиева дограма в покрайнините на Благоевград. При него проблемът е, че има несъответствие между документите на РИОСВ и предадения ПУП./viara-online.com

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.