1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Необходим е нов обществен договор за България

Необходим е нов обществен договор за България

Около тезата се обединиха лидерите на Обединени земеделци, БСДП, РДП и президента на КТ „Подкрепа”

Председателите на ПП Обединени земеделци - Петя Ставрева, на БСДП – Йордан Нихризов и на РДП – Захари Петров, се срещнаха днес, 20 ноември, с президента на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев в централата на синдиката в София.

Обсъдени бяха необходимостта от обединение около национални приоритети и каузи, все по-наложителните промени в Конституцията, в изборното законодателство, борба с монополите, продължаване на децентрализацията и повече правомощия на местното самоуправление.

„На срещата коментирахме необходимостта от нов обществен договор, който да е гарант за демократичното развитие на страната. Убедени сме, че в днешната напрегната обстановка и в условията на срив на доверие към всички институции у нас все по-актуален е въпросът за наложителни промени на системата на управление на държавата”, заяви след разговора лидерът на Обединени земеделци Петя Ставрева.

Според нея „разумният път за излизане от настоящата криза е в открит диалог и партньорство между демократичните политически партии и обществените организации  за обединение на силите около общи приоритети за ускорено развитие на България”.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.