1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Необходимо е строго спазване на добрите европейски практики в земеделието

Необходимо е строго спазване на добрите европейски практики в земеделието

Дълбоките промени, които настъпват през последните години в земеделието на Европа и в провежданата аграрна политика поставят за решаване неотложни задачи, свързани с повишаване качеството и безопасността на произвежданите земеделски и хранителни продукти. Това заяви днес зам.-министърът на земеделието и горите д-р Светла Бъчварова при откриване на международна конференция на тема: „Реформата на общата аграрна политика на ЕС и земеделие, основано на знание в селските райони на асоциираните страни”, съобщиха от пресцентъра на МЗГ.

За да можем да говорим за висококачествено и конкурентоспособно земеделие в условията на общ европейски пазар е необходимо строго спазване на добрите земеделски практики, които от своя страна ще съхранят природната среда и ландшафта, а същевременно ще осигурят устойчиво развитие на земеделието и селските райони, допълни зам.-министър д-р Светла Бъчварова. Практическото прилагане на принципите на Общата селскостопанска политика /ОСП/ е предизвикателство за всички заинтересовани институции в страните от Европейския съюз, а за страните-кандидатки научното и организационото разглеждане на тези въпроси има огромно значение, за да бъдат успешно интегрирани в земеделската рамка на обединена Европа, уточни д-р Бъчварова.
Целта на конференцията е водещи световни учени от Белгия, Германия Румъния, Турция, Словения, Холандия, Китай и Ирландия да представят пред българската научна аграрна общност същността на реформата на ОСП и нейното значение за развитие на селските райони.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.