1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нихат Кабил: Отговорността да съм министър на земеделието и горите през тази трудна година си струваше

Нихат Кабил: Отговорността да съм министър на земеделието и горите през тази трудна година си струваше

 

Отговорността да съм министър на земеделието и горите през тази трудна година си струваше, защото постигнахме много. Това заяви министър Нихат Кабил, който днес се отчете за свършеното през 2006 г. пред журналисти от столичните медии. Като свои постижения той изтъкна изграждането на Разплащателната агенция и на системата за идентификация на земеделските парцели. "Ако не ги бяхме изградили, нямаше да има ефективен механизъм за усвояване на европейските средства, съществуваше опасност ЕС да ни наложи предпазни клаузи, а и имиджът на страната нямаше да е добър", посочи земеделският министър.

Той не скри, че в началото на годината еврокомисарите са били скептични към възможностите в края на годината да бъдат постигнати набелязаните цели.

"От 1 януари в рамките на от 3 до 5 години ще ни е още по-трудно, защото трябва да изпълняваме европейската селскостопанска политика", заяви Кабил.

По думите му трудностите ще дойдат не толкова от законодателството и техническите аспекти, а от готовността на всеки един икономически субект от земеделието и преработвателната промишленост да се включи в този процес.
Сред постиженията на ведомството си през тази година той отбеляза изграждането на граничните ветеринарно-контролни пунктове и навременните мерки, които са били взети за преодоляване на опасността от възникване на птичи грип на територията на страната./focus-news.net

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.