1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нова система ще доказва земята

Нова система ще доказва земята

 

През настоящата и следващата година в страната ще бъдат направени ортофотоснимки със самолет на земеделската земя, информират от МЗГ. С това ще се положи началото на нова система за идентификация на земеделските имоти в страната. Със задачата е натоварена дирекцията по поземлени имоти, регистри и информационни технологии в агроминистерството. Изпълнението на задачата е пряко свързано с договореностите ни с Европейския съюз за присъединяването.

След като снимките на земеделските терени бъдат завършени, всеки, който обработва земеделска земя, с помощта на общинските служби по земеделие ще може да очертае своята площ. След това на базата на тази информация стопаните ще получават директни плащания от ЕС. Пари ще получават тези, които обработват минимум 0,3 хектара - 3 декара земя. Изплащанията ще започнат от края на 2007 год., или в началото на 2008 година.

Във връзка с това коментарите от службите по земеделие и гори са, че собствениците трябва да проявят повече инициатива към доброволно уедряване на земята и образуване на по-големи масиви./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.