1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нови шансове за общини и стопани

Нови шансове за общини и стопани

35 200 000 евро е бюджетът на програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ Гърция – България

Отворена бе втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ Гърция – България 2014-2020 г.

Общо 35 200 000 евро е бюджетът, за който ще може да се кандидатства по две от приоритетните оси на програмата за трансгранично сътрудничество, за която вече е отворена и втората покана за кандидатстване с проекти. Крайният срок за подаването им е
31 март 2016 г. Бенефициенти по програмата могат да бъдат национални, регионални и местни власти, организации, управлявани от публичното право, както и неправителствени организации.

Едната е приоритетна ос 2 за устойчив и приспособим към климата трансграничен регион ще са подкрепени и мерки, свързани със съхраняване, опазване, популяризиране и развитие на природното и културното наследство. Ще се финансират опазване и възстановяване на биологичното разнообразие и почвите и насърчаване на екосистемните услуги, включително чрез "Натура 2000". Другата приоритетна ос от Програмата е за трансграничен регион с висока степен на социално приобщаване. Проектните предложения по нея трябва да включват инвестиции в здравна и социална инфраструктура, повишаване на здравния статус, по-добър достъп до обществени, културни и развлекателни услуги. Малките и средните стопани в общините ще имат възможност в началото на 2016 година да кандидатстват мярка 6.3 Стартова помощ за развитието на малки стопанства от Програмата за развитие на селските райони. Това обяви зам.-председателят на Парламентарната комисия по земеделие проф. Иван Станков на дискусия със земеделски производители в сектор „Овцевъдство“ в Пампорово. Той се позова на уверението, което е получил от министър Танева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.