1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Нови схеми за субсидиране по Първи стълб на ОСП 2014-2020 г.

Нови схеми за субсидиране по Първи стълб на ОСП 2014-2020 г.

Снимка:

Едната е за специфично подпомагане за крави с бозаещи телета, другата е за преразпределителните плащания

Две от схемите за подпомагане по Първи стълб на Общата селскостопанска политика 2014-2020 г. са съвсем нови. Едната е за специфично подпомагане за крави с бозаещи телета. Другата е за преразпределителните плащания.

Първата схема има за цел да насърчи животновъдите да инвестират в месодайни породи. Втората нова схема е за преразпределителните плащания с общ бюджет над 104 млн. лева. Тя предвижда стопаните да получават средно по 45 лв. на декар за първите до 300 декара земя, която притежават. Въвежда се, за да насърчи малките и средните стопанства, тъй като в предишния програмен период са фалирали 40% от малките стопанства у нас.

Други нови моменти са, че отпада заявлението за регистрация, освен в случаите на първо подаване. Формулярите се представят в електронен вид и при поискване – на хартия. Всеки може да подава заявление посредством упълномощено лице, а общинските служби ще съдействат на кандидатите за проверка на уведомителни писма за застъпвания.

Заявления за директни плащания, включително и за национални доплащания, се подават в общинските служби „Земеделие“ от 4 март до 15 май 2014 г., без санкция за късно подаване, и от 16 май до 9 юни 2014 г. със санкция 1% за всеки ден закъснение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.