1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Новите провинции в Германия са против промените в ОСП

Новите провинции в Германия са против промените в ОСП

Най-остра критика среща евентуалното съкращение на аграрния бюджет

Земеделските министри и ръководителите на фермерските организации в източните германски провинции са разочаровани от предложенията на Брюксел за реформа на Общата селскостопанска политика. В обща декларация те изтъкват, че предложенията на Европейската комисия са „прекалено бюрократични, недоизчистени в детайлите и отчасти неподходящи в изискванията“.

Най-остра критика срещат евентуалното съкращение на аграрния бюджет и недостатъчната преориентация към цели, важни за цялото общество. В тази връзка министрите настояват за повече гъвгавост на регионално ниво. Новият план за ОСП за Германия е насочен обаче не взема под внимание федералната структура на страната.

В случай, че страните-членки не се съгласят да внасят по-големи суми в европейския бюджет, Германия трябва да има възможност да пренасочва част от субсидиите за определени цели, като например подобравяне на аграрната структура и защитата от наводнения, искат министрите.

Заедно с президентите на провинциалните фермерски организации те настояват съкращенията на субсидиите, преразпределението на сумите и определянето на таван за директните плащания да не бъдат задължителни за целия Европейски съюз. Вместо това всеки регион да има право да взема самостоятелни решения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.