1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Новите синдикати в земеделието са готови за протест

Новите синдикати в земеделието са готови за протест

Венцислав Митков, председател на синдикат ОЗП
Юлиан Георгиев, зам.-председател на синдикат ОЗП

Земеделски производители от цялата страна алармират за орязани плащания по различни схеми и мерки

Това съобщи в ефира на Агро тв председателят на новоучредения синдикат „Обединени земеделски производители“. Ако не получи обяснение от изпълнителната власт, организцията е готова на протестни действия.
Синдикатът беше сформиран само преди месеци, а членовете му вече са над 1300, твърдят от организацията. Общото между тях е недоволство към институциите в сектор Земеделие.

Венцислав Митков, председател на синдикат ОЗП:

„Нас ни потърсиха колеги с проблеми, свързани с неизплатените субсидии. Почти няма сектор, който да не е засегнат. Чухме се няколко пъти по телефона и решихме да предприемем действия с една обиколка из страната за срещане лично. Заваляха обажданията. Хората искат сигурност, искат парите да им бъдат изплатени, голяма част от тези хора са животновъди, които фалират и са без никакви пари. Обаждали са се до Министерството питали са каква е причината, почти на никой не му е даден точен и ясен отговор."
Венцислав Митков обясни, че има колеги с частично орязани плащания, а също и такива без никакви постъпления от Фонд „Земеделие“. Това, което са предприели от синдиката, е да изпратят 4 писма до земеделския министър, на които нямат отговор.
"Ние пуснахме и писмо до господин Борисов, ще изчакаме да видим дали ще имаме отговор. Ако нямаме, ще предприемем протестни действия."
От синдиката настояват за повече теренни проверки в присъствието на земеделските производители.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.