1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Новият аграрен министър ще държи на професионализма

Новият аграрен министър ще държи на професионализма

За него субсидиите за единица площ са най-голямото постижение за изминалите 15 г.

 

В областта на земеделието в България има натрупан значителен позитивен опит и има база да се решат актуалните проблеми в отрасъла. Това заяви новият министър на земеделието и храните ст. н. с. д-р Валери Цветанов при встъпването си в длъжност в Министерство на земеделието и храните.

Дори и да бъдеш добър министър, рано или късно си тръгваш. Оттук днес си тръгва един добър министър, който управлява най-голямото министерство в кабинета, заяви още новоназначеният министър Цветанов. Според министъра раздадените над 400 милиона лева за преките плащания в земеделието са постижение, което не се е случвало на страната ни през последните 15 години.

Новият министър очерта приоритетите си и подчерта, че ще държи на професионализма в работата. Той заяви готовност да работи за повишаване на конкурентоспособността в земеделието. Министър Цветанов обеща да бъде еднакво отговорен към земеделските производители и към европейските структури в работата си като министър.

Изключително съм благодарен на екипа, с който работих в последните седем години. Постигнахме много и това е видимо. Днес земеделието в България се развива по коренно променен начин от този, който аз заварих при постъпването ми тук, заяви от своя страна досегашният министър Нихат Кабил. 

 

 

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.