1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НСЗКБ сигнализира премиера Бойко Борисов за риска от спиране на ПРСР 2014-2020

НСЗКБ сигнализира премиера Бойко Борисов за риска от спиране на ПРСР 2014-2020

Действията на МЗХ излагат на риск над 130 милиона евро от държавния бюджет

Националният съюз на земеделските кооперации в България /НСЗКБ/ изпрати писмо до Министър-председателя Бойко Борисов с информация относно огромния риск пред България Програма за развитие на селските райони 2014-2020 да бъде спряна, поради неправилно прилагане и неправомерни действия от страна на ресорния зам. министър Васил Грудев. Действията на Министерство на земеделието и храните излагат на риск над 130 милиона евро от държавния бюджет, ощетяват правата на фермерите и ще доведат до спиране на цялата Програма за развитие на селските райони 2014-2020.

В писмото до премиера, Съюзът призовава за навременна намеса и пълна подкрепа при защита на правата на стотици земеделски производители чрез отмяна на незаконосъобразните поднормативни актове на Министерство на земеделието и храните и подвеждане под отговорност на виновните лица.

При липса на реакция от страна на Министерство на земеделието и храните, Националният съюз на земеделските кооперации в България /НСЗКБ/ ще бъде принуден да уведоми Европейската комисия за действията на ресорния зам. министър Васил Грудев и опитите му да промени Програма за развитие на селските райони 2014-2020, в разрез с всички Регламенти и законови процедури, което ще доведе до одит и спиране на Програма за развитие на селските райони 2014-2020 до изясняване на обстоятелствата.

Нарушенията от страна на МЗХ са подробно описани в приложеното открито писмо до БОЙКО БОРИСОВ - Министър председател, ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ - Заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ - Министър на финансите, ДЕСИСЛАВА ТАНЕВА - Министър на земеделието и храните и СВЕТЛИН ТАНЧЕВ - Комисия по европейски въпроси и контрол на европейските фондове.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.