1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НВМС опровергава твърдението за наличието на 6-годишно агнешко месо с произход от Румъния в търговската мрежа на гр.Видин

НВМС опровергава твърдението за наличието на 6-годишно агнешко месо с произход от Румъния в търговската мрежа на гр.Видин

В търговската мрежа се търгува с агнешко месо с произход от месокомбинат „Разград” и месокомбинат – „Меком”- Силистра

 

Във връзка с тиражирана информация от регионален вестник "Видинският мост", за наличие и разпространение на 6-годишно агнешко месо с произход от Румъния в търговската мрежа на гр.Видин, генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба доц. д-р Жеко Байчев е разпоредил извършване на проверка в цялата търговска мрежа на областта от инспектори на ДВСК – гр. Видин.

При проверката не са установени количества на агнешко месо, внесени от Румъния, съобщават от НВМС. В търговската мрежа се търгува с агнешко месо с произход от месокомбинат "Разград" и месокомбинат – "Меком"- Силистра. В този смисъл подадената информация за наличие на 6-годишно месо от Румъния е невярна.

НВМС се обръща с молба към всички медии в подобни случаи за обективност и коректност те да се обръщат към ветеринарната служба. 

 

 

 

 

AGRO.BG

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.