1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НВМС продължава с проверките на птицевъдни обекти и пазари

НВМС продължава с проверките на птицевъдни обекти и пазари

Проведени са 13 заседания на епизоотични комисии и са набелязани мерки за предотвратяване разпространението на заболяването у нас

 

1898 частни дворове и 42 птицевъдни обекта са проверени на територията на страната във връзка със заболяването инфлуенца /грип/ по птиците. Това сочи справката на Националната ветеринарномедицинска служба. Проверени са и 14 пазара за птици. Изпратени са 31 проби за изследване в Националния – научно изследователски ветеринарномедицински институт в град София. Дадени са 6 предписания за извършване на ветеринарни мероприятия и е съставен 1 акт за констатирано нарушение във връзка с неизпълнение на мероприятията за недопускане появата на птичи грип в България. Проведени са 13 заседания на епизоотични комисии и са набелязани мерки за предотвратяване разпространението на заболяването у нас.

Съвместно с НУГ и СЛРБ продължава наблюдението на водоемите за наличие на трупове на птици. Организирано е взаимодействие и между РВМС, МВР, РИОКОЗ, РОИСВ и ГЗ на общинско и областно ниво.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.