1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Няма да има трусове в отрасъла на селското стопанство след влизането ни в ЕС, заяви зам. - министър Абазов

Няма да има трусове в отрасъла на селското стопанство след влизането ни в ЕС, заяви зам. - министър Абазов

 

Няма да има трусове в отрасъла на селското стопанство след влизането ни в ЕС. Това заяви зам.-министърът на земеделието и горите Бюрхан Абазов преди началото на 12-ия национален аграрен семинар “Българското земеделие и Eвропейския съюз”, който се провежда край Варна. Той допълни, че страната ни в значителна степен е подготвена за присъединяването към съюза след болезнената в някои аспекти реформа. Министър Абазов отбеляза, че от 1 януари догодина трябва да заработи Разплащателната агенция към министерството. Той уточни, че в момента тече нейното акредитиране.
"Около 15 декември ще се получи отговора от одита по акредитацията, извършвана от страна на европейската фирма “Грант Ортън” за готовността на агенцията да прилага европейските дерективи и нормативи", допълни Абазов. Коментарът му за очакваното драстично покачване на цените бе, че по негово и по мнение на много други експерти покачването ще бъде поетапно.
В началото на форума министър Абазов съобщи на участниците, че в момента тече информационна кампания под името “Ти имаш право на тези пари”, която цели информирането на земеделците по теми, свързани с европейските проекти и средствата, отпускани по европейските фондове./focus-news.net

 

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.