1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Няма евро субсидии за площи под един декар

Няма евро субсидии за площи под един декар

1/3 от земеделските имоти в страната вече са заснети и се обработва информацията от тях, за да влезе в електронен регистър

 

Площи с полски култури под 10 декара няма да бъдат субсидирани от Европейския съюз. Това съобщи днес земеделският министър Нихат Кабил. Ограничението за зеленчуци и лозя е под 5 декара.

Първоначалният вариант предвиждаше субсидирането на площи над 3 декара за трайните насаждения, лозята и зеленчуците, но се оказа че административните разходи за отпускането на субсидиите са по-високи от самите плащания.

Няма да се приемат заявки от стопани, които имат парчета земя под 1 декар. Министър Кабил заяви още, че се надява всичко, при което имаше изоставане по ангажиментите ни към ЕС да бъде отбелязано като свършено в доклада на Европейската комисия през април.

1/3 от земеделските имоти в страната вече са заснети и се обработва информацията от тях, за да влезе в електронен регистър.

В началото на 2006 година се очаква Народното събрание да гласува създаването на така наречената Разплащателна агенция, която ще превежда субсидиите на земеделските стопани.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.