1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Няма нарушения по време на лова през почивните дни в Пловдивска област

Няма нарушения по време на лова през почивните дни в Пловдивска област

Проверките са извършени във връзка с откриването на ловния сезон

Съвместни проверки по време на ловните излети бяха извършени през почивните дни от служители на Регионална дирекция по горите (РДГ) - Пловдив, Областна дирекция МВР - Пловдив, на държавните предприятия и на ловните сдружения в териториалния обхват на дирекцията. Проверките са извършени във връзка с откриването на ловния сезон 2012-2013 г. на пъдпъдък, гургулица, гугутка, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Служителите са проверявали за спазване разпоредбите на Закона за лова и опазване на дивеча (ЗЛОД) и Правилника за прилагане на Закона.

На 11-ти и 12-ти август са проверени 210 ловци. Не са констатирани груби нарушения и инциденти по време на ловните излети. Съставен е единствено един акт за незаверен ловен билет за този сезон. Нарушението е по ЗЛОД и е на територията на Ловно-рибарско дружество “Карлово”, гр. Карлово.  

В съвместните проверки са участвали четири екипа от звената - горски инспектори и експерти от РДГ-Пловдив, осем екипа от Държавните предприятия, осем представители от Областна дирекция МВР - Пловдив и осем представители на ловните сдружения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.