1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Няма опасност от птичи грип в Европа

Няма опасност от птичи грип в Европа

По време на срещите на министър Гайдарски с колегите му от ЕС високо признание получи активната роля на България и предприетите от правителството адекватни действия за подготовка на страната за грипна пандемия

 

Представители на Световната здравна организация официално потвърдиха на срещата, че в Европа няма повишение на нивото на риск от пандемичен грип, но въпреки това, нивото на бдителност трябва да остане високо.

На сесията бе направена проверка на състоянието на готовността на страните от Европейския съюз за грипна пандемия и бяха обсъдени съвместните действия на правителствата в отговор на потенциалните рискове.

По време на срещите на министър Гайдарски с колегите му от ЕС високо признание получи активната роля на България и предприетите от правителството адекватни действия за подготовка на страната за грипна пандемия.

Готовността на страните за евентуална пандемия бе основната тема през първия ден от неформалната среща на министрите на здравеопазването от ЕС.

Министър Гайдарски информира за мерките, взети от ветеринарномедицинските служби и здравната система за превенция на птичия грип и за минимализиране на евентуални щети при разпространението му. Предприети са всички мерки за да не се допусне разпространението на вируса на територията на страната.

В разговорите си министър Гайдарски представи опита на България в борбата с епидемии.

Той запозна колегите си от Европейския съюз с обстановката у нас във връзка с епидемичната обстановка от птичи грип в съседни на България страни.

Това стана по време на проведените от него многобройни двустранни разговори в рамките на двудневната неформална среща на министрите от Европейския съюз край Лондон.

Министърът на здравеопазването Радослав Гайдарски информира колегите си от страните-членки на Европейския съюз за готовността на страната ни за грипна пандемия и за предприетите от правителството на България действия.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.