1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Няма помощи за нерегистрираните

Няма помощи за нерегистрираните

От регистрацията не следват данъци, рестрикции или каквито и да са други финансови ангажименти на стопанина

 

В областната дирекция "Земеделие и гори" са сериозно разтревожени от липсата на стремеж за регистрация у земеделските производители в областта, каза директорът на ведомството Иван Георгиев.

Георгиев предупреди още, че само регистрираните производители в бъдеще ще бъдат подпомагани по националните и европейските схеми за субсидии, ще могат да получават помощи за бедствия,  ще имат право на обезщетения по всякакъв ветеринарен повод - унищожени или умрели животни, ще бъдат редовни на пазара, когато продават стоката си без касов апарат.

Георгиев припомни, че още в началото на 2006 год. е добре да имате регистрацията, тъй като във втората половина на 2006 год. ще заработи пробно разплащателната агенция, която ще признава за редовни субекти само регистрираните производители, излезли на светло.

Влезем ли в ЕС на 1.1.2007 год. разплащателната агенция, която ще изплаща субсидиите, ще търси регистрация на земеделския производител с дата от 2006 год., тъй че всички, които имат сериозни намерения да работят в земеделието, дори и на малки площи и на дребно да продават стоката си, а в същото време да получават подпомагане - трябва да си направят регистрация.

От регистрацията не следват данъци, рестрикции или каквито и да са други финансови ангажименти на стопанина, гарантират и от МЗГ по повод ширещи се слухове и опасения.

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.