1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Няма преливащи язовири в страната

Няма преливащи язовири в страната

Към момента има свободни обеми за поемане на очакван приток

Състояние на комплексните и значими язовири

Към момента в язовири по Приложение 1 към чл. 13, т. 1 от Закона за водите има свободни обеми за поемане на очакван приток и няма преливащи язовири от тях. Водните нива в язовирите се поддържат чрез работа на ВЕЦ и/или през основен изпускател. Няма данни за възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях.

Състояние на речните легла и общинските язовири

Източнобеломорски район

Обстановката в района  е  спокойна, облачно и прохладно с валежи от дъжд в почти целия регион.

Басейн на река Марица

При река Марица и притоците ѝ бяха регистрирани слаби повишения на отделни пунктове. Към момента  няма постъпила информация и данни за критични нива и възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и за засегнати населени места от вредното въздействие на водите.

Басейн на река Тунджа

През изминалите часове  река Тунджа и притоците ѝ задържат нивата си. Няма постъпила информация за разливи и данни за критични нива и възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и за засегнати населени места от вредното въздействие на водите.

Басейн на река Арда

През изминалото денонощие, при река Арда и притоците ѝ бяха регистрирани повишения в минимални граници по основното течение на реката. Няма постъпила информация  за разливи, критични нива и възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях, за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и за засегнати населени места от вредното въздействие на водите.

Западнобеломорски район

Няма  сигнали за критични водни нива и възникнали аварийни ситуации по язовирните стени и съоръженията към тях,  за критични участъци по диги и укрепителни съоръжения, както и за засегнати населени места от въздействие на водите. Няма данни за преливане на вода през преливниците на големите язовири с изключение на яз.”Пчелина". Няма подадена информация от граждани и фирми към териториалните звена на служба ПБЗН – Благоевград, Кюстендил, Перник и Смолян, Областните администрации и общините, за възникнали ситуации вследствие негативното въздействие на водите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.