1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Няма регистрирани случаи на повишена смъртност при диви и домашни птици в България

Няма регистрирани случаи на повишена смъртност при диви и домашни птици в България

Проведени са 50 заседания на епизоотични комисии, като са набелязани мерки за предотвратяване появата на заболяването на територията на страната

 

Няма регистрирани случаи на повишена смъртност при диви и домашни птици на територията на страната, във връзка със  заболяването инфлуенца /грип/ по птиците в Турция и Румъния, сочи справка на НВМС към днешна дата. 70 птицевъдни обекта и частни дворове, както и 23 пазара за птици са проверили ветеринарните инспектори за периода 3-5 декември. Проведени са 50 заседания на епизоотични комисии, като са набелязани мерки за предотвратяване появата на заболяването на територията на страната. Съвместно с Националното управление по горите и Националното ловно-рибарско сдружение "СЛРБ" ветеринарните инспектори продължават наблюдението на водоеми за наличието на трупове на птици.

Изпратени са 35 проби за изследване в Националния диагностичен научно-изследователски ветеринарномедицински институт в София. Дадени са 5 предписания за извършване на ветеринарни мероприятия и са съставени 4 акта за констатирани нарушения.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.