1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ОББ АД предлага нов продукт - кредитиране срещу складови записи

ОББ АД предлага нов продукт - кредитиране срещу складови записи

Размерът на новия кредит е не повече от 75 % от пазарната цена на вложеното в публичния склад зърно, а лихвения процент е фиксиран: 9.95 % за кредити в лева и 7.95 % за кредити в евро.

 

От началото на месец юли 2005 производителите и търговците на зърно както и частните земеделски стопани, вече могат да кандидатстват за новия продукт на ОББ АД - "Кредитиране срещу складови записи" в клоновете на банката в цялата страна, се казва в прессъобщение на банката.

Настоящите и потенциални клиенти на ОББ АД имат възможността да избират между два вида кредити срещу складови записи със срок до 12 месеца - оборотен и кредитна линия. Размерът на новия кредит е не повече от 75 % от пазарната цена на вложеното в публичния склад зърно, а лихвения процент е фиксиран: 9.95 % за кредити в лева и 7.95 % за кредити в евро. Като обезпечение се взема само вложеното в Публичния склад зърно. За финансиране до 150 000 лв., Банката предлага облекчена процедура за кандидатстване и одобрение за два дни.

Това е един от новите специализирани продукти на ОББ АД в областта на селското стопанство. Наскоро банката пусна нови кредитни продукти за финансиране на земеделска техника – "Джон Диър", "Клаас" и "Масей Фергюсън", с обезпечение само закупената техника. Също така сключи споразумение с Държавен фонд "Земеделие" за кредитиране по Националните Инвестиционни Програми на Фонда за 2005г. и създаде специални кредитни продукти за финансиране по Програми "Растениевъдство", "Животновъдство" и "Земеделска техника"./focus-news.ne

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.