1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Обнародват Наредба 3 в сегашния вариант

Обнародват Наредба 3 в сегашния вариант

Животновъди недоволстват

Наредба три за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания ще бъде обнародвана в сегашния си вид. На среща днес, 17 февруари ресорният заместник-министър на земеделието и храните професор Георги Желязков увери животновъдни организации за решението на ведомството. От бранша обещаха да обжалват в съда.

Така написана, Наредбата ще работи срещу малките и средните млекопроизводители, коментират от две животновъдни организации. Браншовиците настояват за подробен одит в агроведомството, а освен българския съд ще сезират и европейките законодателни органи.

Дори и наредбата да претърпи някои промени, те няма да са съществени, допълват още фермерите. Мачът е свирен още през декември, когато в работната група по писането на наредбата са участвали от другите организации, коментират Танчо Колев и Иван Михов.

Неразбирателството в животновъдния бранш у нас се задълбочава, а за съжаление това се случва във време на политическа нестабилност. Друга готвена промяна, а именно задължението мандрите да носят проби от млякото всеки месец в Агенцията по безопасност на храните в София, още повече ще затрудни фермерите, убедени са от бранша.

Според Михов, пробите от други лаборатории в страната са достатъчно автентични. Още за недоволствата на животновъдите гледайте в днешната новина плюс.

Повече подробности в новините на телевизия Агро ТВ.

Автор: Мирела Спасова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.