1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Обсъдиха подмерки 6.4 и 4.1 от ПРСР на среща в Добрич

Обсъдиха подмерки 6.4 и 4.1 от ПРСР на среща в Добрич

Кметове, представители на малки фирми и организации, както и земеделски стопани се събраха на информационната среща

Какви са възможностите за развиване на бизнес в малките населени места с помощта на европейско финансиране – това беше основният акцент на среща, организирана от Областния информационен център в Добрич. На събитието бяха представени възможностите, които предоставят подмерките 6.4.1 и 4.1.2 от Програмата за развитие на селските райони.

Кметове, представители на малки фирми и организации, както и земеделски стопани се събраха на информационната среща, за да намерят отговори на въпросите си как европейските пари могат да подпомогнат бизнеса в малките населени места. Атрактивна за присъстващите се оказа подмярка 6.4 за инвестиции в неземеделски дейности. За момента обаче туризмът е изключен от нея, уточни Геновева Друмева управител на ОИЦ - Добрич.

Кандидатите могат да инвестират в закупуването на земя, сгради, оборудване и машини за подпомагане на производството или услугите. В проектите могат да се включат ремонти и реновиране на съществуващи сгради или халета, в които да се развиват неземеделските дейности. Кандидатстването по подмярка 6.4 става чрез разработване на бизнес-план:

Все още процедурите по подмярка 6.4 са в процес на обсъждане.

За да бъдат актуални бизнес-предложенията на кандидатите, те трябва добре да се запознаят с допустимите дейности по подмерките. Шанс за одобрение дават критериите за оценка на проектите. Допълнителни точки носят инвестиции за „зелена икономика”, проекти за създаване на нови работни места или развитие на занаяти.

Подробности гледайте в новините на телевизия Агро ТВ.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.