1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ОДБХ Стара Загора дари конфискувано месо

ОДБХ Стара Загора дари конфискувано месо

На собственика на животните е съставен акт за установяване на административно нарушение

Областна дирекция по безопасност на храните, град Стара Загора дари месото от 18 нерегламентирано превозвани овце. Животните са транспортирани без ветеринарномедицинско свидетелство с микробус, който е без лиценз за превоз на животни. Проверката е извършена от инспектори към ОДБХ Стара Загора, съвместно със служители от Районно управление на полицията, град Гълъбово. На собственика на животните е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Животните са насочени за санитарно клане. Лабораторните изследвания доказват, че месото е годно за консумация от хора и е дарено на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" –АД Стара Загора.

При друга съвместна проверка от Областна дирекция по безопасност на храните и Областна дирекция на МВР край град Кърджали е конфискувано 150 килограма телешко месо. То е било без здравна маркировка и без документи за произход. Транспортното средство е било без лиценз за превоз на продукти от животински произход. Цялото налично количество месо е унищожено в екарисаж, а на нарушителя е съставен акт за установяване на административно нарушение.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.