1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ОДБХ Търговище конфискува нерегламентирано превозвано животно

ОДБХ Търговище конфискува нерегламентирано превозвано животно

Това е вторият случай в последните 2 седмици

Областна дирекция по безопасност на храните, град Търговище конфискува нерегламентирано превозвана крава в района на град Търговище. Животното е транспортирано без ушни марки, без ветеринарно-медицинско свидетелство за произход, здравословно състояние и придвижване. Проверката е извършена съвместно със служители на Районно управление на полицията, град Търговище.

 
С цел недопускането на нерегламентирано придвижване на живи животни и предотвратяване на разпространяването на заразни болести в страната, както и съгласно действащото законодателство в областта на ветеринарната медицина, животното е умъртвено по хуманен начин и насочено за обезвреждане в екарисаж. На нарушителя е съставен Акт за административно нарушения.


Това е вторият случай в последните 2 седмици. В края на месец ноември ОДБХ конфискува и нерегламентирано превозвано теле в района на град Търговище. Животното е транспортирано без необходимите документи. Нарушителят е санкциониран.


БАБХ ще продължи проверките съвместно с полицията за нерегламентирано движение на живи животни и ще прилага цялата строгост на закона.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.