1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Определят се критериите за състава и етикетирането на какаото и шоколадовите продукти

Определят се критериите за състава и етикетирането на какаото и шоколадовите продукти

Така бизнес операторите ще имат информация за правилното определяне на наименованията и етикетирането на какаото и шоколадовите продукти

Правителството прие наредба, с която се определят ясни критерии по отношение на наименованията, характеристиките, състава и етикетирането на какаото и шоколадовите продукти. 
По този начин се регламентират дефинициите и наименованията, под които какаото и шоколадовите продукти се предлагат на пазара. Също така се определя съставът на шоколадовите продукти, като добавянето на други хранителни съставки е регламентирано в количество не повече от 40 % от общата маса на крайния продукт. 
 
С наредбата се определят и изискванията към етикетирането на какаото и шоколадовите продукти, както и начина на изчисление на минималното съдържание на съставките в шоколадовите продукти. Така бизнес операторите ще имат информация за правилното определяне на наименованията и етикетирането на какаото и шоколадовите продукти. 
 
Прилагането на наредбата ще улесни и подобри извършването на официалния контрол при производството и предлагането на пазара на тези продукти.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.